IEFKE.LAB

Deze portfolio website toont met name interieur projecten waar ik aan heb gewerkt tijdens mijn dienstverband bij diverse architecten bureaus. Zoals: Atelier Pro architecten, Architecten van Mourik, OIII architecten, Colliers International en SB Projects. Op dit moment versterk ik met veel enthousiasme het design team bij Ideal Projects te Voorschoten. Mijn rol is een allround interieurarchitect binnen het vaste design team. Ik wil mij de komende jaren binnen Ideal Projects ontwikkelen in duurzame en circulaire ontwerpen en concepten.

Ik ben een creatieve ontwerper met een eigen handschrift, heb zeer veel oog voor detail en werk dit graag uit op verschillende schaalniveaus. Ik ben iemand die niet kiest van de makkelijkste weg en ik ga hierbij voor uitdaging en vernieuwing. In mijn ontwerpen ga ik altijd verder dan alleen een vertaling van het ruimtelijk en functioneel programma van eisen..

Voor mij is een interieurontwerp geen op zichzelf staande discipline, het interieur heeft een relatie met de architectuur, de gebruikers, bezoekers, branding, styling etc.

Na het cum laude afronden van de opleiding interieurarchitectuur aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, heb ik inmiddels 13,5 jaar werkervaring opgedaan bij diverse (interieur) architectenbureaus. Ik heb gewerkt aan een grote verscheidenheid projecten, denk aan: kantoorhuisvesting, onderwijs, utiliteitsbouw en horeca. De projecten doorliep ik altijd vanaf conceptfase tot en met de bestekfase en ze werden uitgevoerd in teamverband. Regelmatig was ik het aanspreekpunt voor de opdrachtgevers en andere stakeholders tijdens de verschillende fases van het project.

 

Inmiddels ben ik ervaren alle belangrijke stappen van het proces: analyseren van de opgave, aanscherpen van het programma van eisen door middel van een dialoog met de opdrachtgever, ontwikkelen van het concept en de vertaalslag daarvan naar een ruimtelijk ontwerp, indelingstekeningen, ruimtelijke visualisaties, maatwerk meubilair ontwerpen en detailleren, uitvraag tekeningen maken, materialisatie, kleurenpalet, los meubilair, stoffering, aankleding en groenvoorziening. 

Als ontwerper vind ik het belangrijk dat in de beginfase de juiste vragen worden gesteld; hiermee voorkom je veel wijzigingen in de volgende fases en kun je meer onderdelen integreren in het totaalontwerp. Hierdoor kan je van grof naar fijn werken en visa versa. Een volledig functioneel programma van eisen geeft meer houvast en zorgt daarnaast voor meer verfijning en esthetische details. 

Op dit moment leven we in een energietransitie en ook binnen de discipline interieurarchitectuur is dit merkbaar. Privé houd ik rekening met het milieu door het maken van duurzame keuzes en dit wil ik ook als expertise binnen mijn vakgebied verder ontwikkelen.

Naast mijn werk bij architecten en ontwerpbureaus, hou ik mij bezig met het verder uitwerken van een lijkwade ritueel. De lijkwade is een uitvaart product en vormgegeven als een vouw ritueel, om zo het rouwproces en het afscheid nemen voor de nabestaande zacht en eerbiedig te laten verlopen. De nabestaande krijgen de mogelijkheid om de lijkwade tijdens het opbaren tot het moment van definitief afscheid nemen, elke dag zelf steeds verder dicht te vouwen.

Daarnaast vind ik het erg belangrijk om te werken met mijn handen en volg ik sinds 2019 een deeltijd natuurvoedingskok opleiding bij de Gimsel Academy te Rotterdam. Deze voedingsleer houd mij in balans en leert mij veel breder te kijken naar de gehele voedingsindustrie en alles wat daarbij komt kijken. De natuurvoedingskeuken is een bewuste levensstijl die aansluit bij een duurzaam alledaags leven. Koken is voor mij vooral een creatief proces en een manier om gezond en fit te blijven. Mocht je nieuwsgierig zijn dan vind je mijn kook creaties op INSTAGRAM.

Voor meer informatie over mijn skills, ervaring en werkzaamheden, zie mijn Curriculum Vitae onder de download link hieronder.  

CV IEFKE MACHIELSEN

Reacties zijn gesloten.