IEFKE.LAB

Deze portfolio website toont met name interieur projecten waar ik aan heb gewerkt tijdens mijn dienstverband bij diverse architecten bureaus. Zoals: Atelier Pro architecten, Architecten van Mourik, OIII architecten, Colliers International en Ideal Projects. Op dit moment versterk ik met veel enthousiasme het design team bij Rever Interieurprojecten te Utrecht. Mijn rol is senior interieurarchitect binnen het vaste design team. Ik wil mij de komende jaren binnen Rever ontwikkelen als duurzaamheid specialist op het gebied van materialen, producten, refurbishment en circulaire leveranciers. Daarnaast hou ik mij ook bezig met thema’s rondom Feng Shui en well-being.

Ik ben een creatieve ontwerper met een eigen handschrift, heb zeer veel oog voor detail en werk dit graag uit op verschillende schaalniveaus. Ik ben iemand die niet kiest van de makkelijkste weg en ik ga hierbij voor uitdaging en vernieuwing. In mijn ontwerpen ga ik altijd verder dan alleen een vertaling van het ruimtelijk en functioneel programma van eisen.

Voor mij is een interieurontwerp geen esthetisch eind beeld of het volgen van een trend. Het is de kunst om de behoefde van de gebruikers zo goed als mogelijk te vertalen in het interieur. Hierdoor ontstaat er maatwerk interieur ontwerp met een toegevoegde waarde. Deze toegevoegde waarde zorgt ervoor dat mensen graag in een kantoor omgeving willen verblijven versus thuis werken. Voor mij is het belangrijk dat de gebruikers zich goed voelen in een ruimtelijke omgeving. Natuurlijk is de relatie met de architectuur belangrijk alleen staat bij mij de gebruiker altijd centraal.

Na het cum laude afronden van de opleiding interieurarchitectuur aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, heb ik inmiddels 13,5 jaar werkervaring opgedaan bij diverse (interieur) architectenbureaus. Ik heb gewerkt aan een grote verscheidenheid projecten, denk aan: kantoorhuisvesting, onderwijs, utiliteitsbouw en horeca. De projecten doorliep ik altijd vanaf conceptfase tot en met de bestekfase en ze werden uitgevoerd in teamverband. Regelmatig was ik het aanspreekpunt voor de opdrachtgevers en andere stakeholders tijdens de verschillende fases van het project.

Inmiddels ben ik ervaren alle belangrijke stappen van het proces: analyseren van de opgave, aanscherpen van het programma van eisen door middel van een dialoog met de opdrachtgever, ontwikkelen van het concept en de vertaalslag daarvan naar een ruimtelijk ontwerp, indelingstekeningen, ruimtelijke visualisaties, maatwerk meubilair ontwerpen en detailleren, uitvraag tekeningen maken, materialisatie, kleurenpalet, los meubilair, stoffering, aankleding en groenvoorziening. 

Als ontwerper vind ik het belangrijk dat in de beginfase de juiste vragen worden gesteld; hiermee voorkom je veel wijzigingen in de volgende fases en kun je meer onderdelen integreren in het totaalontwerp. Hierdoor kan je van grof naar fijn werken en visa versa. Een volledig functioneel programma van eisen geeft meer houvast en zorgt daarnaast voor meer verfijning en esthetische details. 

Ambitie

Waar het uiteindelijk om gaat is hoe men zich voelt in een ruimte, daarom ga ik in september 2024 starten met de beroepsopleiding Conceptueel Feng Shui. Ik wil tijdens klant interviews verder gaan dan het ophalen van het programma van eisen en het werkplek concept. Ik wil andere vragen stellen en de expertise en kennis van Feng Shui gebruiken om een klant bewuster te maken, wat een ruimte of organisatie nodig heeft. Vervolgens zal ik op een heel ander niveau aan de slag gaan met layout ontwerp, kleur en materiaal gebruik. Na deze studie kan ik deze kennis integreren en het ook helder onderbouwen om zo de leefbaarheid van een woning, kantoor of zorginstelling te optimaliseren. Zodat er een verdieping slag ontstaat en mensen zich goed voelen in de ontworpen ruimte.

Ik werk graag met mijn handen in de keuken of in de moestuin. In 2019 heb ik de deeltijd opleiding natuurvoedingskok behaald bij de Gimsel Academy te Rotterdam. Naast de praktijk van het koken wordt er binnen de beroepsopleidingen ook ruim aandacht besteed aan de theoretische achtergronden van natuurvoeding (HBO-niveau). De oosterse en westerse voedingsinzichten komen ruimschoots aan bod. Door de opleiding krijg je een breder beeld van de voedingsindustrie en wat daarbij komt kijken. De natuurvoedingskeuken is een bewuste levensstijl die aansluit bij een duurzaam alledaags leven. Koken is voor mij vooral een creatief proces en een manier om gezond en fit te blijven. Mocht je nieuwsgierig zijn dan vind je mijn kookcreaties op iefkecook.

Voor meer informatie over mijn kwaliteiten en vaardigheden, zie mijn Curriculum Vitae.

Reacties zijn gesloten.