O&I

INFO:

Dit interieur project is van architecten van Mourik. Mijn functie bij dit project was assistent ontwerper en ik heb meegewerkt vanaf concept ontwerp t/m besteksfase. 

Het kantoor is momenteel verhuurt aan projectmanagementbureau O&i, waarvoor architecten van Mourik een interieur op maat ontwikkeld heeft, met de nadruk op meervoudig ruimtegebruik en flexibiliteit.

De huidige huurder heeft als centraal thema voor de inrichting, ‘de ontmoeting’ gekozen. Dat wil zeggen dat communicatie in de meest brede zin tot uiting komt in het door ons ontworpen en gerealiseerde interieur. Alle overkoepelende collectieve functies zijn direct geordend aan de vide nabij de entree. Deze zijn gericht op representatie en ontvangst van derden. Hierin zijn onder andere de bibliotheek, de loungeruimte en de grote vergaderruimte onder gebracht. De begane grond is geheel gevuld met de onderwijsruimten en ontvangstruimte voor cursisten, zodat de ontvangst van deze mensen laagdrempelig blijft en dat de bezoeker niet de neiging heeft om door het gebouw te gaan zwerven, c.q. ongewenst de werkvloer bezoekt. De vierde verdieping is ingericht als bedrijfsrestaurant annex multifunctionele ruimte. De opstelling kan zodanig gewijzigd worden, dat grootschalige ontvangsten, symposia of bedrijfsfeesten mogelijk worden. Op de tussenliggende verdiepingen zijn de werkruimten ondergebracht in samenhang met de interne vergader- en flexwerkfaciliteiten. De collectieve functies op deze verdiepingen zijn zodanig geordend dat werknemers bij elkaar op bezoek moeten gaan, willen zij hiervan gebruik maken. Vervolgens zijn de kwaliteiten van de verschillende vergaderruimten per ruimte optimaal afgestemd op het aantal personen en de sfeer waarin men wenst te vergaderen. De werkplekken bieden eveneens meerdere kwaliteiten, van individueel tot collectief en van open tot gesloten. Verder is er sprake van flexplekken en permanente plekken.

Qua materialisatie is gekozen voor toepassing van een combinatie van natuurlijke materialen en glas. Hiermee refereren wij naar een open en ‘natuurlijke’ communicatie.

PROJECT GEGEVENS: 

Project naam:

O&I

Bureau:

architecten van Mourik

Omschrijving:

Kantoor interieur

Plaats:

Utrecht

Opdrachtgever:

organisatieadviesbureau O&i,Partners in BPM

Projectteam:

Piet Grouls, Peter van der Eem, Iefke Machielsen, 

 

Simone van Hengstum, Egbert van Weeren en 

 

Jean-Paul Suvaal 

Werkzaamheden:

Interieur opdracht

Oppervlakte:

3.000 m2 bvo

Doorlooptijd:

opdracht juni 2007, oplevering januari 2008

Reacties zijn gesloten.