COLLIERS AMSTERDAM

Inleiding:

Colliers International Amsterdam  is verhuisd vanaf de Amsterdamse Zuidas naar het monumentale gebouw de voormalige  Citroëngarage aan het Stadionplein. Samen met mijn Jasper Blüm hebben wij een interieurontwerp gemaakt dat goed aansluit bij de strakke en modernistische stijl van het gebouw. We hebben voor het maatwerkmeubilair gekozen voor ronde vormen, natuurlijke materialen en veel stoffering als contrast tegenover de harde materialen in het gebouw. 

Richtlijnen:

Het ontwerp moest voldoen aan een aantal strenge eisen die Rijnboutt had gesteld. Rijnboutt is de renovatiearchitectenbureau van het pand. Er waren richtlijnen voor de glazen stroken die overal bovenin de binnenwanden terug moesten komen van 60 cm hoog vanaf 270 cm “In het casco waren al klimaatplafonds, akoestische panelen en verlichting opgenomen en wij moesten hiermee rekening houden, waar we wel en geen wanden konden plaatsen. De systeem binnenwanden van Planeffect heb ik geheel uitgewerkt door middel van wandaanzichten en daarbij rekening gehouden met het lijnen spel van het klimaat plafond. De wanden zijn uitgevoerd in kleuren uit een door Rijnboutt voorgeschreven palet – lichtgrijs voor de buitenzijde en krijtwit voor de binnenzijde. Ook het antraciet voor de kolommen en het warmgrijs voor de betonnen liggers komen uit dit palet en lag al vast. 

Rondingen:

Voor de zonering van de grote ruimte hebben ik en Jasper gekozen voor een ruimtelijk concept met drie soorten ‘Offices’: een Community, een Meeting en een Working Office, elk met een eigen karakter. Je komt binnen in het Community Office met een hospitality sfeer. Bij de entree is een loungeachtige lobby met een groot karpet wat zorgt voor een zachtere uitstraling op de antracietkleurige gietvloer. Naast de lobby staat een grote bar, tevens receptiebalie en pantry. De bar is rond en gematerialiseerd in hout fineer en latten en zo ontstaat er een warm welkom. Daarnaast wilden Jasper en ik een contrast creëren met de lange rechte lijnen in de ruimte en daarom is al het maatwerk rond en ook bijna al het losse meubilair in de Community en Meeting Office. 

Identiteit Olympische spelen:

Het Meeting Office ligt tussen het Community en het Working office. Het lag voor de hand om Citroën als thema in het interieur terug te laten komen. Toch kozen ik en Jasper voor een andere bron van inspiratie, het Olympisch Stadion.

Op de vloeren in het Meeting Office ligt bijvoorbeeld een speciaal ontworpen vloerbedekking met een dessin dat is afgeleid van de belijning op sportvelden en atletiekbanen. Die lijnen komen terug in de privacyfolie op de ruiten, met een patroon waarin op subtiele wijze het bedrijfslogo is opgenomen. Ik vond het belangrijk dat het dessin op de vloer een relatie had met het dessin in de glasfolies. In elke vergaderruimte is een grote akoestische afbeelding van diverse Olympische steden. In de boardroom wilde ik extra tactiliteit toevoegen door middel van speciaal ontworpen gordijnen welke aansluiten bij de Richtlijnen van Rijnboutt voor de binnenwanden. De gordijnen hebben bovenin een vitrage strook van 60 cm precies gelijk aan de verdeling van de glazen scheidingswanden. In de publicatie van de Pi kunt u meer informatie vinden over het ontwerp.

PUBLICATIE:

de Pi / 13 september 2019, werken in Olympische sferen

PROJECT GEGEVENS:

Project naam:

Colliers Amsterdam

 

Bureau:

Colliers International

 

Omschrijving:

Nieuwe werken en Herbestemming

 

Plaats:

Amsterdam

 

Doorlooptijd:

februari 2018 t/m april 2019

 

Oplevering:

april 2019

 

Opdrachtgever:

Colliers International

 

Projectteam:

project interieurarchitecten: Iefke Machielsen samen met Jasper Blüm.

projectleider: Martin van Brandwijk

werkplek adviseur: Hanne Schlaghecke

duurzaamheid specialist: Hil Bos

 

Fotograaf:

Ronald Smits 

 

 

 MIJN WERKZAAMHEDEN:  

1:

aanvullen functioneel pve  / conceptontwerp  / structuur ontwerp / schetsontwerp / voorlopig ontwerp / definitief ontwerp / deels uitvoering

2:

totale interieurontwerp, maatwerk meubilair, stoffering, werkplekmeubilair en specifiek los meubilair

3:

materialen en kleuren palet 

4:

akoestische panelen in het gehele ontwerp 

6:

input aanleveren aan de afdeling marketing voor de glas folie ontwerp

Reacties zijn gesloten.