FASHION ICONS

 

INFO:

Deze interieur opgave heb ik ontworpen tijdens mijn studie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Dan-Haag.

OMSCHRIJVING:

De panden liggen ingeklemd tussen de Koediefstraat en de Fluwelen Burgwal zal in gebruik genomen gaan worden door een imagobureau, een hoedenatelier, schoenenatelier en tassenatelier, met voor de ateliers eigen expositieruimtes. Het nieuwe ontwerp van het pand laat het toe dat er zowel een scheiding als een samensmelting tussen de verschillende ateliers en het imagobureau gerealiseerd kunnen worden. 

FORMULE:

Bij Fashion icons kan men terecht voor unieke en op maat gemaakte hoeden, schoenen en tassen van ontwerpers en daarnaast kan men zich volledig laten kleden door een magostylist. Het imagobureau is de spin in het web van dit exclusieve modehuis. Het bureau is gespecialiseerd in het stileren van personen en het organiseren van modeshows. De imagostylist shopt bij zowel de interne ontwerpers als bij externe ontwerpers, om zo zijn klanten volledig te kunnen bedienen.  

FUNCTIESCHEMA:

De klanten van zowel de ontwerpers als het imagobureau betreden het pand via dezelfde entree en lopen via de hoofdas annex Catwalk de publieke expositieruimte in, waardoor er binnen het modehuis twee soorten publiekstromingen ontstaan. Het imago-bureau is alleen toegankelijk op afspraak en is het laatste pand. 

CONCEPT:

Getracht is de geborgenheid en de gelaagdheid die al in de gebouwenstructuur aanwezig waren te versterken door deze te vertalen in een architectonisch en meubelachtig ontwerp.

 

Concept: Gelaagdheid 
Ontwerper: Iefke Machielsen
Jaar: 2006

Reacties zijn gesloten.