HOTELSCHOOL THE HAGUE / 2012

 

INFO:

De Amsterdamse vestiging van de Hotelschool The Hague is gevestigd in een voormalig kantoorgebouw langs de ringweg. De Hotelschool is een dynamisch ontmoetingsplek tussen studenten, docenten, hotelgasten en professionals uit de hospitality branche. Het unieke aan het gebouw is dat functies als onderwijs, kantooromgeving zijn gecombineerd met een perfecte omgeving voor praktijkonderwijs voor alle in de horeca voorkomende functies. Daarnaast functioneert het gebouw ook als woonomgeving voor studenten, die in het eerste deel van hun studie ‘intern” zijn.

De strenge moderne architectuur vroeg om een interieur die een tegenhanger is van het brutalistische karakter van het gebouw, teneinde de beoogde gastvrije atmosfeer te realiseren. Daarnaast was het in het kader van de opleiding van belang binnen één concept verschillende omgevingen te maken, inspelend op het feit dat mensen er worden opgeleid te werken in uiteenlopende sectoren van de “hospitallity-branche.

In het ontwerp hebben we veel aandacht besteedt aan de vraag hoe we een heldere opzet, waarin licht en openheid heersen, konden combineren met de intimiteit en beslotenheid die essentieel zijn in de horeca. Door de geraffineerde toepassing van kleur en materiaal, in combinatie met een conceptueel heldere vormgeving is een binnenwereld ontstaan die deze uiteenlopende oogmerken in zich verenigt. 

Het restaurant le Debut en het café Les Saveurs hebben binnen de Hotelschool een geheel eigen identiteit gekregen. Het restaurant moest chic zijn, gericht op het hogere segment. Er moest bovenal een échte horecazaak worden neergezet in plaats van een schoolrestaurant. Omdat de leerlingen ervaring moeten opdoen in elke situatie, wilde wij de verschillende facetten van de horeca uitlichten. Daarom hebben wij Le Debut en Les Saveurs opgesplitst met daar tussen in de keuken. Les Serveurs heeft meer de sfeer van een hotel lobby met leestafels en een koffiebar annex algemene bar. Le Debut heeft de sfeer van à la carte met linnen op de tafels.

Voor de inrichting van het restaurant hebben wij rekening gehouden met de gevraagde flexibiliteit. De ruimte moest open en licht blijven met flexibel meubilair, zodat de ruimte multi-inzetbaar zou worden. Om het restaurant een bepaalde intimiteit te geven hebben wij verschillende vormen van zitten toegepast en deze vertaald in speciaal maatwerk meubilair. Ten behoeve van de akoestiek in het restaurant is het auditorium wat hieraan grenst bekleed met gerecycled akoestisch vilt. Het akoestisch vilt bestaat uit gekleurde strepen en dit kleuren palet is speciaal samengesteld voor de Hotelschool.

PUBLICATIES: 

de Pi / november 2013 / Haagse hospitality in Amsterdam

De Architect:  ”Herbestemming voormalige AMRO-Bank kantoor Amsterdam“21 maart 2013

 

FUNCTIES: 

Onderwijs:

leslokalen, studieruimtes, mediatheek en auditorium

Kantoren:

activiteit gerelateerde werkplekken voor docenten

Horeca:

restaurant: Le Debut en Le Mangerie en café Les Saveurs

Hospitality:

Skotel: 2-persoons studentenkamers voor 1e jaars (intern)

 MIJN WERKZAAMHEDEN: (i.s.m Eric Wezenberg) 

1:

Concept ontwerp, Voorlopig ontwerp en Definitief ontwerp 

2:

Ontwerp speciaal maatwerk meubilair incl. tekenwerk

3:

Materialisatie en Kleurenpalet

4:

Kleurenpalet van gerecyclede akoestisch vilten wandbekleding

5:

Ontwerp grafische pictogrammen tbv bewegwijzering

6:

Vloerenplan en wandafwerkingen

PROJECT GEGEVENS:

Project naam:

Hotelschool TheHague

 

Bureau:

OIII architecten

 

Omschrijving:

Onderwijsgebouw 

 

Plaats:

Amsterdam

 

Opdrachtgever:

Hotelschool TheHague

 

Projectteam:

Iefke Machielsen Eric Wezenberg

Anouk Dekker Yves Sellam

 

Oppervlakte:

13.000 m2

 

Reacties zijn gesloten.