WIBAUTHUIS

 INFO:

Dit interieur project is van OIII architecten, waarbij ik na het VO ontwerp onder begeleiding van Anouk Dekkers de project architect was van het interieurontwerp. Op de voormalige locatie van het Wibaut huis wordt een nieuw onderwijsgebouw gerealiseerd voor de Hogeschool van Amsterdam wat tevens onderdeel is van de Amstelcampus.

Verschillende onderwijsdomeinen, waaronder Economie & Management en Maatschappij & Recht zullen hier hun onderkomen krijgen. Het Nieuwe Wibaut huis is het grootste gebouw van de Amstelcampus en krijgt een belangrijke ontmoetingsfunctie. Naast de onderwijsruimten en werkplekken komen er diverse andere voorzieningen die Amstelcampusbreed zullen worden gebruikt, zoals een restaurant een tweetal grote collegezalen, een debat arena en een groot leercentrum. Het gebouw en met name de plint krijgt een heel transparant karakter en is daardoor zeer toegankelijk voor de student, de medewerker maar ook voor de buurt.

In het interieurontwerp zijn verschillende uitgangspunten gehanteerd die voor alle gebouwen gelden. Doordat de Amstelcampus bestaat uit gebouwen met verschillende architectonisch stijlen sluit het interieur zich daar bij aan en ontstaat er automatisch in elk gebouw een eigen sfeer. In de heldere structuur, de strakke volumes, het kleurgebruik en het meubilair is duidelijk een lijn herkenbaar die in alle gebouwen terug komt. Om aansluiting te vinden met dit gebouw heeft OIII stoere, bouwkundige materialen gekozen zoals ruw houten strokenplafond , metalen wandcassetten en een betonachtige gietvloer die de ruimtelijkheid versterken. Daarnaast zijn er groene kleuraccenten aangebracht bij dynamische plekken zoals de meetingpoints en de debat-arena.

PROJECT GEGEVENS:

Project naam:

Wibaut huis

Bureau:

OIII architecten

Omschrijving:

Onderwijsgebouw

Plaats:

Amsterdam

Opdrachtgever:

Hogeschool van Amsterdam, Bureau Nieuwbouw

Projectteam:

Iefke Machielsen (projectarchitect), Anouk Dekkers

 

Jelle Seffinga, Michael Hoogland, Yves Salem,

 

Josje Bollen, Alexia Koch en Martin Vinkestijn

Werkzaamheden:

Interieur opdracht

Oppervlakte:

45.000 m2

Duurzaamheid:

Alle onderwijsruimten en verkeersruimten worden uitgevoerd 

 

met LED verlichting en meubilair wordt uitgevoerd in duurzame materialen

Oplevering:

2013

   
   

Reacties zijn gesloten.