RABOBANK NEDERLAND

INFO:

OIII architecten is geselecteerd voor de revitalisatie van het gebouw van Rabobank Nederland aan de Croeselaan in Utrecht.
Het gebouw fungeert sinds begin jaren tachtig als kantoor van Rabobank Nederland.

Vorig jaar is het complex uitgebreid met een door Kraaijvanger Urbis ontworpen toren van 105 meter hoog, in de volksmond “De Verrekijker” genoemd. De revitalisatie betreft het eerste deel van het complex, dat na 30 jaar toe is aan vernieuwing om het klaar te maken voor een tweede leven. Naast het verbeteren van het comfort en het vergroten van de duurzaamheid is ook het implementeren van een nieuw concept voor de werkomgeving onderdeel van de opgave. De karakteristieke buitenzijde van het gebouw wordt zoveel mogelijk ongemoeid gelaten.

De opdracht omvat de 2e tot 9e verdieping van het gebouw, in totaal 32.500 m2 BVO. Hier zal een nieuwe werkomgeving worden gemaakt voor 3000 FTE. Het ontwerp dat OIII architecten in het kader van de architectenselectie heeft gemaakt gaat uit van zo min mogelijk wijzigingen van het bestaande casco. De interne organisatie van het gebouw, die nu bestaat uit gangen en kamers, wordt op een inventieve manier omgevormd tot een vloeiende ruimte. In deze ruimte worden de bestaande kernen geïntegreerd in multifunctionele objecten. Door de wijze waarop deze onderdelen op een kantoorvloer zijn gepositioneerd ontstaat een geleding in goed geproportioneerde deelgebieden. De kantooromgeving zal voor een belangrijk deel ingericht worden als activiteit-gebonden werkplekken.

Een belangrijk aspect van het project is de wijze waarop de filosofie van de Rabobank op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen in praktijk zal worden gebracht. In zowel realisatie als exploitatie zal met het streven naar meer duurzame samenleving gestalte moeten krijgen.

 

PROJECT GEGEVENS:

Project naam:

Rabobank Nederland

 

Bureau:

OIII architecten

 

Omschrijving:

Kantoor, Renovatie, Het nieuwe Werken

 

Plaats:

Utrecht

 

Doorlooptijd:

2013 t/m heden / 4 bouw fasen

 

Oplevering:

Fase 1 en 2 zijn opgeleverd

 

Opdrachtgever:

Rabobank Nederland

 

Projectteam:

Maarten Sanders, Anouk Dekker en Iefke Machielsen, Yves Salem, Michael Hoogland en Martin Vinkesteijn

 

Oppervlakte:

32.500 m2 BVO

 

 

 MIJN WERKZAAMHEDEN:  

1:

prijsvraag / concept / voorlopig ontwerp / definitief ontwerp 

2:

ontwerp maatwerk meubilair  en specials

3:

herkenbaarheid per verdieping: kleur en grafische dessin gietvloeren per verdieping. 

4:

materialen en kleuren palet

5:

integreren akoestisch 3d textiel van textielontwerpster: Aleksandra Gaca

6:

 samenwerking met deelontwerpers: Jurgen Bey en Aleksandra Gaca

 

Reacties zijn gesloten.